Gå til innhold

“Ole Bok” er et samarbeidsprosjekt mellom Skjervøy folkebibliotek og helsestasjonen. Målsettingen for prosjektet er å skape leselyst og leseglede for barn i Skjervøy. Vi ønsker å motivere foreldre til å vise barna veien inn i bøkenes verden – uavhengig av egne leseferdigheter.

Hovedmålet bak prosjektet er:

Styrke barns selvfølelse
Bidra til god språkutvikling
Øke leselyst og leseferdigheter
Gjennom positive opplevelser og stimulering til bruk av bøker legge til rette for regelmessig oppfølging av alle barn fra 0-6 år.
Alle barn i Skjervøy får utdelt gavebøker fra biblioteket. Gavebok til nyfødte og 2-åringene, arrangement med gavebok til 4- åringene og 6-åringene.

Alle barn i målgruppen mottar gavekort og invitasjon til egne ”Ole Bok” arrangement på biblioteket hvor gavebøkene overrekkes. På disse arrangementene blir det litt høytlesing og sang. Foreldrene blir kjent med biblioteket og tilbudene de har. I tillegg blir de kjent med andre barn og foreldre på samme alder.

Det å koble lek, bilder, barn og utvikling – med fokus på boka som møteplass – oppfattes som en god vei å gå for leseutvikling og leseglede.