Gå til innhold

Hva kan biblioteket hjelpe deg med?

Vi kan skaffe bøker til barn og voksne på ditt språk.
Vi har lettleste bøker på norsk, og noen kan du høre på samtidig ved hjelp av lydbok

Du kan hjelpe barnet ditt til å ta vare på morsmålet ved å lese barnebøker
Du kan bruke publikums-pc om du skal sjekke noe på nett.
Hvis du vil fordype deg i norsk, eller tar annen utdanning, kan vi skaffe deg studielitteratur

Kom innom om du vil slappe av og prate med andre.
Vi har også en barnekrok hvor barna liker seg.

Biblioteket er en gratis møteplass for alle.
Bibliotekene er opptatt av at du trives!

 

Hvordan låne på biblioteket?


Alle som har en adresse i Norge kan få lånekort og det er gratis. Her finner du informasjon om lånekort og låneregler i vårt bibliotek.

 

Ny i Norge - nyheter på flere språk

Med Ny i Norge vil NRK gi nyankomne og flyktninger i Norge en mulighet til å bli bedre kjent med landet de har kommet til. Målet er at tilbudet, som i hovedsak, omfatter lokale nyheter og reportasjer fra hele landet, bidrar til en større forståelse av, og integrering i, det norske samfunnet. Innslagene kommer hovedsakelig fra NRKs distriktskontorer, og gir et nært og ofte uhøytidelig bilde av Norge. Foreløpig presenteres innholdet på arabisk, dari, kurdisk, somalisk og tigrinja.

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek skal være det selvsagte stedet å oppsøke for å skaffe morsmålslitteratur til språklige minoriteter i Norge. Privatpersoner har tilgang til hele det flerspråklige bibliotekets samlinger via sitt lokale bibliotek. Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom vårt websøk og få det sendt til ditt bibliotek.  Biblioteket kan også bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i.